Головна » Архів матеріалів

            17 березня 2015 року в районній бібліотеці для дітей проведено другий етап конкурсу «Кращий читач 2015 року».

            Учасником районного туру конкурсу від  Хотинської  ПШБ була Клембер  Магдалина  Миколаївна учениця  6  класу.

  

Переглядів: 548 | Додав: ya_nazik | Дата: 17.03.2015 | Коментарі (0)

     До 80-річчя від дня народження В. Симоненка

      Багато рядків Василя Симоненка суголосні нашому часові. Хоча він був молодий, але він був справжнім медіумом і добре відчував час. Читаючи Шевченка, Франка і Симоненка, ми знаходимо паралелі із сучасністю, з тим, що переживаємо зараз. Вони є своєрідними духовними лідерами, духовними мірниками. — З одного боку, вони попереджують своїм словом, щоб ми не впали в прірву. З другого — дають нам енергію свободи.

     Симоненко для нас — людина, яка творила світ у собі й світ навколо себе. Він був скромним чоловіком і справжнім українцем-патріотом. Якщо б він був живий зараз, то, напевно, зі своїм блокнотом і фотоапаратом перебував у гущі подій на Сході, на передовій! Симоненко для нас є прикладом духовної мужності, тим громом, який пробуджує нас самих, пробуджує націю! Симоненко прожив усього 28 років. Але й за цей короткий час встиг створити і передати нам літературну спадщину, яка збагатила як українську, так і світову літературу. І нині вона нам допомагає боротися проти зрадників і ворогів .

Народ мій є! Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!

Пощезнуть всі перевертні й приблуди,

І орди завойовників-заброд!

Ви, байстрюки катів осатанілих,

Не забувайте, виродки, ніде:

Народ мій є! В його гарячих жилах

Козацька кров пульсує і гуде!

     2015-й — це Рік Симоненка: рік єдності та мужності нашої країни. Ми всі сподіваємося, він буде сприятливим для України.

     У публічно – шкільній бібліотеці  с.Хотин  проведено  поетичний зорепад присвячений  до 80-річчя з дня народження  В.Симоненка. Оформлено тематичну поличку: «В.Симоненко - творчість як доля».

     Із вступним словом виступила зав. бібліотекою Т.П.Мамчур, яка сказала: « Минають роки, але не згасає світло, яке випромінюють талановиті твори В.Симоненка, не забуваються добрі справи, якими було виповнене його життя. Нині,як і раніше, промовляє він до своїх співвітчизників, звертається до нас, сьогоднішніх поколінь, із щирим словом правди, застороги, підтримки. Не старіє воно, ваговите слово патріота, для якого служіння Україні було понад усе».

      Зроблено перегляд літератури.

     Ведучими  поетичного  зорепаду  були  Діана Кондратюк та Яна Клембер, які розповіли про творчий та життєвий  шлях В.Симоненка .Декламували  поезію:  Марія Кімеєва, Магдалина Клембер, Оксана Климчук,  Анжела Сидорчук,  Тетяна Гнаповська,Петро Крумшин, Соломія Климчук.

Переглядів: 597 | Додав: ya_nazik | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)

      

   Прийміть наші найщиріші вітання з наступаючим Новим Роком  та Різдвом Христовим!

          Сердечно бажаємо, щоб Новий рік прийшов до Вас під знаком миру, добра, любові та поваги.

          Щоб цей рік став роком чистих помислів та гарних справ!

          Нехай ці чудові свята принесуть Вам тільки добробут, родинне тепло та злагоду!

          Нехай з останніми хвилинами Старого року Вас покинуть турботи і негаразди!

          Нехай ранки будуть добрими, робочі дні - продуктивними, вечори - присвячені рідним,

          близьким людям, щастя спілкування з якими завжди буде дарувати Вам підтримку і сили для втілення в життя всього, що задумали.

Переглядів: 610 | Додав: ya_nazik | Дата: 06.01.2015 | Коментарі (0)

           6 грудня – День Збройних Сил України. Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Великої Вітчизняної війни. Сьогодні солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків. Бажаєш жити в мирі – готуйся до війни, говорить мудре народне прислів’я

          Кожна держава має своє військо. У кожного з них є свої символи, які віддзеркалені у присязі. У воїнів Збройних сил України теж є святі слова, які глибоко переконливо визначають роль і призначення національного війська – служити українському народові. У відповідальний час народ завжди з особливою увагою дивиться на своїх захисників. Діти народу, українські воїни, разом з Україною виступають надійним гарантом суверенітету і цілісності держави. Для них служіння народу – найвища честь, покликання, обов’язок.

          Свято Збройних сил України – це данина пам’яті тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України.

          Виставка-перегляд світлин присвячена пам’яті земляків, які загинули під час антитерористичної операції на Сході України «Герої не вмирають» відбулася в бібліотеці с. Хотин.

Переглядів: 542 | Додав: ya_nazik | Дата: 16.12.2014 | Коментарі (0)

     В бібліотеці с.Хотин  відбулося чергове засідання клубу за інтересами «Книголюб» присвячене книзі-нашому найпершому і найріднішому другу. Провели його у формі свята «Книга – дивовижний сад, будинок життя та мудрості» з участю членів клубу, найактивніших читачів бібліотеки.

          Ведучі свята Магдалина Клембер та Марія Кімеєва  розповіли про безмежну силу книжки.

          Казкарик  Климчук Вадим здійснив подорож у країну Мудрої книги, у таємницю книжкового життя. З історією виникнення книг ознайомила присутніх зав.бібліотекою  Т.П. Мамчур та продемонструвала презентацію »Пам’ятники книзі» В гостях на святі побували герої книг Незнайко ,Червона Шапочка..

          Вірші про книгу читали Ковальчук Оля, Лихацька Дарія, Мурина Христина, Ярмусь Анжела, Маюк Настя. В ході свята було продемонстровано презентацію «Найкрасивіші бібліотеки світу», тапроведено гру «Бібліотека – книжчин дім», переглянуто віртуальну вікторину « Сторінками улюблених казок»

          Активні  учасниці клубу за інтересами  Клембер Магдалина та Кімеєва Марія читала свою поезію розповіла про свої творчі плани.

          На завершення свята  Зав.бібліотекою подякувала всім за участь у святі і закликала : Читайте! Читайте! Читайте! Нехай не буде жодного дня, щоб ви не прочитали бодай однієї сторінки з книги. І пам’ятайте слова з „Повісті минулих літ”, що книги – плоди мудрості, джерело мудрості, світло мудрості. Вчіться у героїв книжок любити нашу землю, її мову, мистецтво. Мандруйте рідною країною, пізнавайте себе і людей, знайомтеся з подіями, які відбулися у давнину заглядайте у майбутнє. Хай завжди живе  книга.

   

   

Переглядів: 1053 | Додав: ya_nazik | Дата: 11.12.2014 | Коментарі (0)

Чимало різних лих. Спіткали наш народ.

Та найстрашнішим з них                   
Був штучний голод
Не забудеться ніколи
Те голодне лихо
Й ті роки, що в Україні
Люди помирали тихо

 

           22 лиспотада в публічно-шкільній бібліотеці с.Хотин для учнів 5-6 класів  проведено  урок  історичної  пам’яті за темою « Стоїть в скорботі мати – Україна» до Голодомору в Україні. На уроці діти читали вірші про голодомор, зав. бібліотекою Мамчур Т.П. провела бесіду « Голодомор 32-33 рр. на Україні», пам’ять про невинно закатованих людей голодом вшанували хвилиною мовчання.  Діяла виставка – інсталяція «Голодомор-  33 – гірка пам’ять України»

 Учням продемонстровані відео сюжети про жахливі наслідки голодомору.

     Рано чи пізно, але обов’язково кожна людина і весь народ осмислює своє минуле. Не сьогодні це сказано: час народжувати і час помирати, час руйнувати і час будувати, час розкидати каміння і час збирати, час мовчати і час говорити. Прийшов час говорити після десятиліть мовчання. У 1993 році був в Україні великий голод. Пекло, створене в Україні на початку 30-х років ХХ століття, не можна ні з чим порівняти ні у Вітчизняній війні, ні у світовій історії. Світ мав би розколотися надвоє, сонце мало б перестати світитися, земля перевернутися від того, що було на землі. Але світ не розколовся, сонце сходить, земля обертається, як і колись. І ми сьогодні ходимо по цій землі зі своїми тривогами і надіями. Ми є спадкоємці всього, що було.

     Зав. бібліотекою  звернулася до всіх присутніх запалити свічку та згадати у своїх молитвах усіх тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору. Хай пам’ять про всіх невинно убієнних турбує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на землі.

Переглядів: 904 | Додав: ya_nazik | Дата: 28.11.2014 | Коментарі (0)

     Дні проведені в таборі “Веселка”- це чудові, теплі і сонячні дні, овіяні легеньким вітерцем, зволожені краплями теплого дощику, але найбільш насичені дитячими усмішками та сміхом, незабутні дні з цікавими іграми, конкурсами, змаганнями.

     Сьогодні до Хотинської ПШБ завітали дітлахи з літнього табору Веселка .Не знаю як для дітей, а для мене кожен раз спілкування з ними визиває справжнє задоволення. Вони захоплюють своєю безпосередністю, жагою розповісти по своє життя та про свої хоббі.Сьогоднішня зустріч –це розважально-інтелектуальні ігри «Для здорової людини підкорюються всі вершини»,де діти грали в ігри,проводили різні змагання,конкурси,час пройшов дуже швидко та цікаво,діти розійшлися задоволені. 

   

Переглядів: 720 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.06.2014 | Коментарі (0)

Із року в рік часопис віддаляє
Своїх нащадків далі від війни.
Та травень знов і знову нагадає,
Як із життя ішли його сини.
Буяють мирно квіти на могилах,
До сонця красного метелики летять.
А ті, кому війна зламала крила,
Священним вічним сном в могилах сплять.

     9 травня 1945 року…День Перемоги… Для юних – це вже давнина. Все далі і далі відходить від нас та далека, жахлива війна, яка принесла стільки горя на українську землю, насіяла розпачу та біди, змінила історію народів .За 69 мирних років народилися покоління наших батьків, рідних. Але кожне нове покоління дивиться на минуле очима свого часу. Утім, такі події поєднають усіх, з роками набуваючи ще більшої ваги… Про тих, хто пройшов горнило Другої світової, про тих, хто не вижив, і про тих, хто дожив до Перемоги  наша шана, наша пам’ять.

«Пам’ятаємо,славимо,вшановуємо»- під такою назвою проходили заходи з нагоди вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, вдів у с. Хотин

    Урочистості розпочалися панахидою по загиблим воїнам яку відслужив отець Назар з хором храму Амфілохія - Почаївського. Зі святковим вітанням до учасників мітингу звернувся: сільський голова В.В.Гонтар, . Літературно – музичну композицію підготували учні Хотинської ЗОШ під керівництвом  зав. бібліотекою Т. П.Мамчур та зав.клубом с.Хотин С.І.Кімеєвою. Завершилося свято покладанням квітів до обеліска загиблим воїнам.

  

    У публічно – шкільній бібліотеці оформлено книжково – ілюстративну виставку: «Пам”ятаємо героїв, збережемо у серцях їх імена» 

Переглядів: 635 | Додав: ya_nazik | Дата: 10.05.2014 | Коментарі (0)

Стоїть задумавшись на кручі,
Мов хоче знов заговорить,
Стоїть і слуха як ревучий
У синє море води мчить.
Він до свободи завжди линув,
Не раз в кайданах побував,
Та не злякався і не кинув
Того, за що він воював.
Народи завжди пам’ятають
Митця, поета, кобзаря,
Який боровсь, щоб в ріднім краї
Жила щаслива і нова сім’я.

У літературі кожного народу серед її великих творців є імена, які оповиті невмирущою любов'ю і славою. Однією з найбільших вершин людського генія є безсмертна спадщина Тараса Шевченка.

З нагоди 200-річчя від дня народження великого Кобзаря в КДК  с. Хотин  відбулася літературно- музична  композиція «Шевченкове  слово  сяє  у  віках»

  

      Ведуча  свята  Поліна  Лихацька   розповіла, що Тарас Шевченко, людина  незвичайної  долі та  незвичайного  таланту, велетень духу,  митець  могутньої  творчої  сили ,непримиренний борець  проти  будь-якого  гноблення  людини  людиною.

  

      Під час свята звучали вірші письменника у виконанні  О.Климчук,  Я.Давидюк,  Д.Кондратюк,  А. Сидорчук, Т. Гнаповської,  А. Жилеги,  Н. Крумшин,  М.Кімеєвої,  Д.Лихацької, М. Клембер, А. Маюк . Сценку « Дитинство  Шевченка» зіграли Марія Кімеєва  та  Назар Водяний, та інсценізацію  «Шевченко  і  доля» зіграли Наталія Крумшин та  Олександр Крумшин. Під  час  свята звучали  пісні на слова Т. Шевченка« Думи  мої …», «Реве  та  стогне  Дніпр  широкий», «За  байраком байрак» у  виконанні ансамблю  клубу с.Хотин, пісню «Тополя» виконала Марія Кімеєва.                                                      

      Літературну  частину свята  підготувала  Зав. публічно- шкільною бібліотекою Тетяна  Мамчур  з   членами  клубу «Книголюб». Пісні до свята підготувала зав. клубом с. Хотин Світлана  Кімеєва.

На закінчення  присутні  виконали  знаменитий  «Заповіт» Т. Шевченка.

Переглядів: 1532 | Додав: ya_nazik | Дата: 24.03.2014 | Коментарі (319)

« 1 2 3 4 »