Головна » 2014 » Листопад » 28 » «Стоїть в скорботі мати – Україна»
12:55
«Стоїть в скорботі мати – Україна»

Чимало різних лих. Спіткали наш народ.

Та найстрашнішим з них                   
Був штучний голод
Не забудеться ніколи
Те голодне лихо
Й ті роки, що в Україні
Люди помирали тихо

 

           22 лиспотада в публічно-шкільній бібліотеці с.Хотин для учнів 5-6 класів  проведено  урок  історичної  пам’яті за темою « Стоїть в скорботі мати – Україна» до Голодомору в Україні. На уроці діти читали вірші про голодомор, зав. бібліотекою Мамчур Т.П. провела бесіду « Голодомор 32-33 рр. на Україні», пам’ять про невинно закатованих людей голодом вшанували хвилиною мовчання.  Діяла виставка – інсталяція «Голодомор-  33 – гірка пам’ять України»

 Учням продемонстровані відео сюжети про жахливі наслідки голодомору.

     Рано чи пізно, але обов’язково кожна людина і весь народ осмислює своє минуле. Не сьогодні це сказано: час народжувати і час помирати, час руйнувати і час будувати, час розкидати каміння і час збирати, час мовчати і час говорити. Прийшов час говорити після десятиліть мовчання. У 1993 році був в Україні великий голод. Пекло, створене в Україні на початку 30-х років ХХ століття, не можна ні з чим порівняти ні у Вітчизняній війні, ні у світовій історії. Світ мав би розколотися надвоє, сонце мало б перестати світитися, земля перевернутися від того, що було на землі. Але світ не розколовся, сонце сходить, земля обертається, як і колись. І ми сьогодні ходимо по цій землі зі своїми тривогами і надіями. Ми є спадкоємці всього, що було.

     Зав. бібліотекою  звернулася до всіх присутніх запалити свічку та згадати у своїх молитвах усіх тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору. Хай пам’ять про всіх невинно убієнних турбує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на землі.

Переглядів: 907 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: