Головна » 2015 » Січень » 22 » Витязь української поезії
18:05
Витязь української поезії

     До 80-річчя від дня народження В. Симоненка

      Багато рядків Василя Симоненка суголосні нашому часові. Хоча він був молодий, але він був справжнім медіумом і добре відчував час. Читаючи Шевченка, Франка і Симоненка, ми знаходимо паралелі із сучасністю, з тим, що переживаємо зараз. Вони є своєрідними духовними лідерами, духовними мірниками. — З одного боку, вони попереджують своїм словом, щоб ми не впали в прірву. З другого — дають нам енергію свободи.

     Симоненко для нас — людина, яка творила світ у собі й світ навколо себе. Він був скромним чоловіком і справжнім українцем-патріотом. Якщо б він був живий зараз, то, напевно, зі своїм блокнотом і фотоапаратом перебував у гущі подій на Сході, на передовій! Симоненко для нас є прикладом духовної мужності, тим громом, який пробуджує нас самих, пробуджує націю! Симоненко прожив усього 28 років. Але й за цей короткий час встиг створити і передати нам літературну спадщину, яка збагатила як українську, так і світову літературу. І нині вона нам допомагає боротися проти зрадників і ворогів .

Народ мій є! Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!

Пощезнуть всі перевертні й приблуди,

І орди завойовників-заброд!

Ви, байстрюки катів осатанілих,

Не забувайте, виродки, ніде:

Народ мій є! В його гарячих жилах

Козацька кров пульсує і гуде!

     2015-й — це Рік Симоненка: рік єдності та мужності нашої країни. Ми всі сподіваємося, він буде сприятливим для України.

     У публічно – шкільній бібліотеці  с.Хотин  проведено  поетичний зорепад присвячений  до 80-річчя з дня народження  В.Симоненка. Оформлено тематичну поличку: «В.Симоненко - творчість як доля».

     Із вступним словом виступила зав. бібліотекою Т.П.Мамчур, яка сказала: « Минають роки, але не згасає світло, яке випромінюють талановиті твори В.Симоненка, не забуваються добрі справи, якими було виповнене його життя. Нині,як і раніше, промовляє він до своїх співвітчизників, звертається до нас, сьогоднішніх поколінь, із щирим словом правди, застороги, підтримки. Не старіє воно, ваговите слово патріота, для якого служіння Україні було понад усе».

      Зроблено перегляд літератури.

     Ведучими  поетичного  зорепаду  були  Діана Кондратюк та Яна Клембер, які розповіли про творчий та життєвий  шлях В.Симоненка .Декламували  поезію:  Марія Кімеєва, Магдалина Клембер, Оксана Климчук,  Анжела Сидорчук,  Тетяна Гнаповська,Петро Крумшин, Соломія Климчук.

Переглядів: 598 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: